söndag, november 07, 2010

Nya interweave knitting

Ja, ni har alldeles rätt: det uppdateras alldeles för sällan här. Det har att göra med livet utanför stickningen.
Men nu ska vi ta en titt på nya numret av Interweave knit.

En snabb översikt berättar om ränder. Elva beskrivningar handlar om ränder. Antingen i flerfärgsform, eller i reliefform. Sju därutöver är reliefmönster, dvs enfärgat och flätor, för visst kan man väl säga att även crocus är en sorts flätteknik? Tre plagg är stickade i spetsstickning. Och så är det några plagg till.

Lilla tuckernuck cardigan förknippade jag genast med nantucket jacket från 2006, men vid närmare jämförelse så är det inte bara en barnmodell.
Prism pullover verkar ha något gemensamt med 80-talets pingvinärmade tröjor.
galvanized cardigan ser mjuuuk ut, men jag antar att jag ideligen skulle tro att jag hade ett ludd tvärs över näsan, det blir så när jag umgås med mohair och angora och sånt.

Ginevras pullover är uppstickad i en härlig gul färg och intressant drapering i urringningen, men den passar inte mig den heller.

De argylerutiga strumporna ska jag inte heller ge mig på, men det vore intressant att få veta om skaften är stickade runt runt eller fram och åter med söm på baksidan. Det verkar som att de är stickade på jumperstickor.

Nej, det var nog ingenting här som jag blev ögonaböj förtjust i. Möjligen det allra sista plagget, fast inte capen i sig utan de snygga kilarna som är så stiligt kantade med flätor. Man kan fundera på om sådana låter sig placeras på nästa garntjänstswagger. Jo, för det kommer nog att bli en tredje av den modellen för nu har även den andra tagit slut.

Inga kommentarer: