torsdag, augusti 22, 2013

Två härvor

Två helt olika härvor med helt olika historia:
 
Först en ljus yllehärva. Den är tvåtrådig. Den ena tråden är spunnen av mina gäster och den andra av mig. Riktigt vad det ska bli vet jag inte än, men det är ett helt okej garn, 80 meter och 66 gram.

Den andra härvan är i silke. Den är inköpt i Gamla Stan på Sticka*. Det är en trevlig affär med många olika sorters garner. Till exempel såna här silkeshärvor. Materialet till de här silkesgarnerna är överblivet material vid saritillverkning sägs det.
Tidigare har jag läst att det är återvunnet material av utrangerade saris (sarier?) men det är inget jag hittar nu när jag söker på nätet. I vart fall verkar det vara kooperativ eller liknande med anständiga löner för de medverkande.

Jag vet inte vad det ska bli för nåt av den röda härvan, men det lutar starkt åt att det blir nåt sjalaktigt.  Jag har läst andra som köper garn som souvenirer. Det var i sådan åtanke jag köpte det här. (Förutom att det vägrade släppa mig.) Det inhandlades i väntetiden i Stockholm innan det var dags att fara på båsfesten.


*Där blev jag tvungen att kolla upp ett och annat. Jag har för mig att det stod att affären hette Sticka, men ville kolla så att det inte var Stickat eller nåt liknande. På kvittot står det mycket riktigt att den heter Sticka, men att den ligger på Österlånggatan 20. Men det gör den ju inte, den ligger ju på andra sidan gatan. Det blev till att trava runt med Googleearth för att kolla upp. Enligt vad jag förstår så ligger affären på nr 41, men i augusti 2010 (då bilen körde där) hette affären Sinne Minne. Och det minns jag ju nästan att den gjorde nu också. I alla fall på skylten som hänger ut från huset. Men den kanske gäller galleriet (eller vad man ska kalla det) som man inte fick gå in på som var rakt fram när man kom in genom dörren.
Så frågan är om Sticka har legat på nr 41 i tre år men fortfarande har fel adress på kvittot? Får man ha det?

4 kommentarer:

Karin sa...

Se där ett intressant utredningsuppdrag när jag återvänder till huvudkommunen. Det är bara att släntra nerför backen till Gamla Stan och kolla stickbutiken/butikerna!

Cecilia N sa...

Tack, bloggkompisar kan man lita på.
Akta dig bara. Silkeshärvorna anfaller ...
Fast de är så mjuka och lena att det inte gör nåt.

heidi sa...

dom har nog bara glömt att ända. kanske har dom inte ens tänkt tanken på att ändra adressen på kvittona:)

Cecilia N sa...

Det är inte alls omöjligt att du har rätt i det, Heidi.