onsdag, april 08, 2020

Garnet Tjorven

Det här är Tjorven-garn från Tant Kofta. Det är sockgarn utan polyamid/akryl/superwash. Istället är ullen blandad med mohair från vuxna djur. Vuxen mohair är tydligen väldigt slitstarkt.
Jag tycker det är ett bra initiativ att utveckla naturliga strumpgarn/sockgarn och jag har råd att köpa en strumpmängd (numera).
Som ni ser på den väldigt mörkblå lilla garntussen i mitten så är det här från den första utgivningen.
Jag har precis kommit upp i fullt maskantal till varven runt fötterna och funderar på om jag ska ta mig för att sticka ett par maeva-strumpor till eller bara mata på. De tidigare maevastrumporna har ju varit i väldigt randigt/spräckligt garn och  när man ser på fotona vid beskrivningen så ser man ju att de är så snygga i enfärgat garn.

Garnet är i alla fall väldigt lent och har en halo och kommer att bli kanonbra. Och så hoppas jag att det är precis lika hållbart som vanligt mellanraggi eller dylikt.

En gång stickade jag ju ett par strumpor med silke i av anledningen att silke ju (väl?) är slitstarkt. Men jag anar att det inte var långa fibrer. Rätt vad det var en dag så *poff!* försvann hälarna.

Numera är de strumpskaften vantmuddar på ett par vantar som jag gett bort.

1 kommentar:

Heidi sa...

Det låter som ett väldigt spännande och bra garn!

Vad du än bestämmer dig för, sticka klart dom och berätta sedan mer om resultatet:)