tisdag, augusti 15, 2006

Garntjänsts höst/vinterkatalog

Andra, som tar sig ekonomin att prenumerera på Interweave knits och Vogue knitting och andra flashiga tidningar brukar recensera dem.

Jag får Garntjänsts katalog. Här kommer lite om den:

Framsidans tröja av multifärgat självrandande garn är snygg. Den är gjord i Baya som är ett nytt garn. Jag är lite fundersam till hur självrandande garn egentligen uppför sig. Men det kanske är för att jag brukar sticka runt upp till ärmhålen. Där blir plöstsligt varven hälften så långa - och då får randande garn dubbelt så breda ränder... Men ärmar då? Det borde bli samma effekt på dem?

Multifärgade sockgarn, filtade väskor och stickade halssmycken är andra trendiga grejer. Liksom spetsstickning och sjalar. Av någon anledning inte i den kombinationen. (Men små koftor med halvcirkelformade framstycken trodde jag hade hunnit ut..)

Baya är, som många andra garn i katalogen, en blandning av ull och akryl. Även bomull-akryl finns och helakryl. (Jo, jag vet att jag varit och klämt på Järbos struktur på Coop Forum och blivit förtjust, men som princip gillar jag inte icke-natur-garn.)

Men förutom väskgarnet (Oden, som inte finns presenterat på annat sätt) finns det bara Kilafors svenskullgarn som är 100% ull och ej superwashbehandlat. Därutöver två superwashullgarn, men inget rent lin eller bomullsgarn. Fast det kanske har med säsongen att göra...

Lite flätor, en del ytstruktur och mycket ludd.

Förutom omslagets bayatröja gillade jag
Mönster 615: färg och form, men inte att det är akrylblandning.
Mönster 658: de roliga snedgående ränderna, men inte att det är akryl.
Mönster 667 och 6649: för den lattjo formen med plus för den senares spetsstickning. Men det är mycket att sticka... (Och hur ser ryggen ut?)
Mönster 6128: Antagligen inte mycket till beskrivning - men garnet! Något för en kylig nyårsfest...
Mönster 6816: för mittenpartiets raffinemang. Men knäppningen!
Mönster 6820: Den har nära nog allt: olika strukturmönsterbårder och lite vilsam slätstickning. Säger du kilafors svenskullgarn ihop med den så är det klippt! (Men nej, superwashull på de båda sista.)

Mohair kan vara vackert att se på, men jag får allt hår näsan så dem kommenterar jag inte.

4 kommentarer:

saltflingan sa...

Härligt uppfriskande med en recention av Garntjänstkatalogen!! =)Det kan bli lite väl mycket av flashiga tidningar inom stickbloggvärlden ibland (även om de säkerligen är mer inspirerande än Garntjänst)
Vi kanske syns i februari nästa år! =) Jag körde den kortare varianten i fjol men stukade foten ordentligt efter 2! kilometer. Körde vidare 8 km till (vore väl inte jag annars)tills dess foten inte fick plats i skodonet längre. Men skam den som ger sig! Vackert är det i alla fall runtikring.
Kram

Anonym sa...

Fortsätt att sticka runt ända upp till axlarna och klipp upp för ärmarna. Då blir randningen likadan, nästan eftersom du lägger upp några maskor extra vid ärmhålen.

Barbro

Cecilia N sa...

Smart Barbro!
Fast det visste vi ju... (att du är)

Kajsa sa...

Nu har jag sett vad du håller på med ... Och jag känner genast i fingrarna att jag skulle ta och ... ta fram lite att sätta i händerna på mig. Som nu bara ligger, men det har ju varit så varmt!