onsdag, augusti 09, 2006

så långt...Eftersom maken inte fick ha med sig kameran på sin resa så måste jag ju se till att använda den under tiden...

Här syns nu halva sjalens nuvarande storlek. Resten fick vara ett tjorv, för annars kunde inte stickan räcka till. Den andra bilden är en mer närgången studie av mönstret.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ser jättefin ut, och ännu bättre blir det när du spänner ut den sedan! Ska bli kul att se den färdig.

Anonym sa...

"brukar"du åka till Assisi? För mej var det första gången.
Men garnaffären hittar du till lätt.

Anonym sa...

Jag älskar det där magiska ögonblicket när man spänner ut sin nystickade sjal och ser hur den förvandlas från ankunge till svan! Den ser jättefin ut så här långt.

Du vet väl att det finns flera böcker som fungerar som "mönstersamlingar". På ditt lokala bibliotek kan du säkert hitta Bonniers stora bok om stickning som innehåller en rad olika mönster. Jag brukar leta reda på intressanta böcker på bibliotekens hemsida http://www.bibliotek.se/index.html, och om jag hittar någon som ser jätteintressant ut beställer jag hem den. Här i Göteborg kallas det för fjärrlån när man lånar från ett annat bibliotek. Kostar 10 kr per bok, vilket mer än en gång räddat mig från dyra felköp! Rekommenderas varmt!

Tyvärr fick jag upptäcka felen i Sand Dollar Pullover själv. Såvitt jag vet finns en del errata på Knitting Nature Kalens blog: http://www.knotology.net/

Anonym sa...

Tack för tummhållningen, tyvärr hjälpte det inte. Det var för lite garn till linnet. Men då blir det tvåfärgat. Tungt blir det nog, mitt linne alltså men med snygg fall innbillar jag mig.

Vilken fin schal du gör. Blir så sugen! Jag blir också 40 alldeles om några dagar men jag hoppas mina ögon klarar "åldersprovet". För i höst ska här stickas schalar och gärna en i svart.