måndag, januari 07, 2013

HJÄLP!

Det har hänt nåt konstigt med bloggverktyget!
I vanliga fall är det bara att klicka på lägg-till-en-bild-ikonen och så komer det upp så att jag kan hämta bilder ifrån datorn.
Nu kan man inte det. Nu kan man hämta bilder från nätet, eller mobilen (och då ska man ha en app. Min telefon döör om den får en bild i sig - och följdaktligen sparar den inte den - och app var inte uppfunnet på den tiden.), eller webbkameran. (Och man kan inte lura programmet att tro att den vanliga kameran är en webkamera.)

Så därför får ni inte se mina nytvättade härvor eller skrivbordsytan som jag skulle vilja fråga om råd om.
Hur slipar man en fanéryta lämpligast? Den är en gammal kontorsmöbel (proffs-kontor alltså) som har levt i barnkammaren ca 30 år och då klistrats full med dekaler. Mitt mål är att lacka om skrivbordet med genomskinlig lack utan tillsatt kulör, gärna båtlack så den är stöttålig.

10 kommentarer:

Rexxie sa...

Syns det någonstans hur tjockt faner det är? (exempelvis i änden/baksidan på en hylla eller något liknande)

Om det är för tunt så är risken att du kommer att slipa igenom faneret och få fram underlaget.

Jag skulle inte använda en slipmaskin utan slipa för hand med kloss och så fint sandpapper som möjligt.

Karin sa...

Klistermärken kan vara ondsinta. Aceton kanske hjälper? Om man pillar upp kanten och gnuggar så att det kommer in aceton på baksidan. I den mån det går att dra loss dem kan det också vara bra med något liknande, t.ex. lacknafta, för att få bort klistret. Och då kanske det till och med går att få bort så mycket av det misshandlade ytskiktet att det inte krävs så mycket slipning.

englundskan sa...

På fråga 1 säger jag starta om datorn (det brukar alltid supporten säga)
På fråga 2 säger jag att klistermärken är Djefvulens present till mänskligheten, för övrig håller jag med syrran.

heidi sa...

så konstigt:s

jag hoppas att du får ordning på det så att du kan lägga upp bilder igen!

faner kan vara tunnt, även om man har tjock stomme under.

så slipa inte, utan börja med att få bort allt klister (sök på google hur man gör). sedan skulle jag antagligen om nödvändigt slipa väldigt försiktigt med fint sandpapper. om det inte behövs, olja in det (t ex parafinolja som finns att köpa i affärer som säljer färg), så får ytan tillbaka sin lyster).

Cecilia N sa...

Jag hörde med spinntanterna på ravelry och där var det någon annan som också hade råkat ut för att man inte kunde ladda bilder från datorn. Så det är blogspot det är fel på. Nån annan bildladdningsgrej var enligt blogspots felblogg känt 4 januari så förhoppningsvis är det övergående.

Fanértjockleken får jag återkomma till.

Men: parafinolja? Är det så att säga (den troliga) originalytbehandlingen?

Jag är helt rudis på det här, men vet att pappas båtluckor blev så fina med lack och att det tydligen var tåligt.

Cecilia N sa...

Sa jag förresten välkommen hit, Rexxie?

Elisabet. sa...

När jag i helgen besökte Småland, kunde jag inte heller få fram bilder .., jag lade dem på skrivbordet och skulle hämta upp dem som vanligt, men då var den möjligheten helt borta. Så förvirrad jag blev ...!

Cecilia N sa...

"Men du hade ju nån bild nu?" tänkte jag och gick in på din blogg igen, Elisabet, men då såg jag att det var ju en bild som jag sett förut. Fast bilden från Eva var ju ny ...
Hur fick du in den då?

Mia sa...

Bensin kan hjälpa på klistermärker...men du måste riva av plastskiktet först så det bara är papper och klister kvar.

Cecilia N sa...

Det gick rätt bra med sandpapper. Med slipdamm och baksidan på en kniv så försvann de fulaste klistermärkena otroligt lätt.