fredag, januari 18, 2013

så bidde det kallt igen

...vilket åter aktualiserade att vår gamla hund behöver kläder. Så det var bara att för tillfället överge planerna på att spinna vilt och mycket idag och istället koncentrera sig på projektet som pausades över jul och sen negligerats.

Den gamla filten och tyget av de gamla jeansen har nu ihopfogats på ett rätt bra sätt. Men nån krage vågar jag mig inte på att sy så där blir det stickat. Polokrage, 172 maskor. Och nej. Inte i garn spunnet av hans egna dammråttor.

Nä, det blir nog inget spinnande idag ...

(Nej, en lurvig hund behöver inte en massa fåniga kläder. Men en gammal lurvig hund som fyller tolv om några månader och som följer med till utanför affären kan behöva lite kläder om det är många minus.)

9 kommentarer:

Bloggblad sa...

Det låter som om det var skönt för honom.

Jag har köpt små värmepåsar som går att återanvända. I dag prövade jag dem för första gången i vantarna, man bryter sönder en liten metallgrej i vätskan som finns i, och vips! så blev det 50 grader varmt i påsen. Sen går det att koka dem och återanvända. De höll inte värmen hela de 50 min som jag var ute, men jag hade bara stickade vantar, (tvåtråds...) ska nog ha dem i fårskinnsvantarna.

Cecilia N sa...

Än så länge har han bara varit provdocka här inne och han fattar inte vad jag håller på med och skäms lite av att vara påklädd.

Förhoppningsvis blir han nöjd när han kommer ut och behöver täcket.

(Minns en berättelse om en ridskoleponny som i den flocken aldrig hade täcke. Men sen i slutet av livet fick hon bo på en gård med några andra privathästar. Och å så fin hon tyckte hon var när hon fick ha täcke hon med!)

Karin sa...

Klart vovven ska ha lite nya vinterkläder. Men varför inte från den egna ullen? Det måste väl kännas rätt naturligt. Ungefär som farmors lösfläta. Hon tyckte att det var jättekonstigt med den postisch jag hade i min ungdom. Hår från någon vilt främmande människa!

heidi sa...

för rätt många år sedan hade jag en hund som vägrade gå ut utan täcke - i synnerhet om det regnade. ju äldre han blev ju mera frusen blev han, så han älskade sina täcken:)

så jag kan mycket väl förstå behovet av ett varmt skön täcke till en gammal hund.

visalisa som har en boxer, har ju stickat en skön tröja till sin hund. och han är så frusen av sig att han vill ha på sig den hela tiden - även inomhus:)

så ibland får man helt enkelt ägna sig åt nödvändigheter:) men hunden kommer i alla fall bli glad när den har en varm, skön filt när det är kallt ute:)

Kulturchefen sa...

Burr, minus tjugoåtta imorse. Klart jycken ska ha något varmt på sig!

Kulturchefen sa...

För övrigt lär en sig alltid något nytt på din blogg. Kastanjetten från Kalix låter som en femtiotalsfilm.

Elisabeth Karlsson sa...

Kan man få se en bild på härligheten? :)

Cecilia N sa...

Den egna "ullen" är svår att spinna. Det är kort, det är halt, och jag tror inte att det garnet är så hållbart som det skulle behöva vara i den här situationen.
När jag har försökt har jag behövt göra det fyrtrådigt kabeltvinnat för att ens våga dragtesta det.
(Kabeltvinnat prov: först viker du det entrådiga på mitten och tvinnar ihop det, rejält. Sen viker du det på mitten och tvinnar.)
Så visst, det vore stiligt, men det skulle hinna bli höst innan det blev klart.

Så du säger det att Rolff inte vill gå utan sin tröja, Heidi? Han är söt! Men hans päls är inte lika fluffig och full med underull som min hunds ras. Dock anar jag att det där med underull inte riktigt produceras i samma mängd längre som när han var yngre.

Fniss, femtiotalsfilm! Ja, eller en evigt knattrande spinnrock med rötterna i Kalix.

Bild kommer, Elisabeth! Men jag tror vi väntar tills härligheten är klar. (Och å så glad jag är att du kommenterar!)

Elisabeth Karlsson sa...

Tack, vet att jag är slö, men jag läser iaf :)